Matglede

Sommer, sol og skalldyr er det perfekte!

ISkalldyr innebærer alt fra blåskjell, kamskjell og hjerteskjell til hummer, reker, krabber og sjøkreps. I disken finner du ofte disse, men sesong og god fangst kan gi deg mange spennende andre varianter å velge mellom. 

Denne helgen er det skalldyrhelg hos MENY og hva passer bedre enn det sammen med sol og sommer.

Har du prøvd østers?

Antall østers til hver må man beregne ut i fra hvor glad gjestene er i østers. Hos oss bruker vi østers som forrett og da beregner vi 6 østers til hver. Vask og skrubb østersen godt. Legg de i et kjøkkenhåndkle med den spisse enden mot deg.

Sett østerskniven i skillet mellom skallene, press og skjær over lukkemuskelen som ligger inn fra kanten. Åpne forsiktig så ikke kraften renner ut.

Børst bort rester av skallet og skjekk at østersen lukter friskt. Hvis ikke kast den!

Server østers på is med sitron, salt og pepper. Man kan også bruke deilig chiliolje eller andre smakstilsetninger på oljen.

Les mer om skalldyr på meny.no

Endelig helg skalldyr Skalldyrfat