fbpx
 

Alkoholfrie drinker til jule- og nyttårsfesten

Hos MENY finner du stort utvalg alkoholfrie alternativer til julens fester fra lokale leverandører. Kanskje kan det være spennede å prøve en alkolholfri velkomstdrink? På meny.no finner du mange spennende oppskrifter på alkoholfri drikke til jule- eller nyttårsfesten. Vi har plukket ut noen for inspirasjon til en frisk velkomstdrink.

Virgin appletini

Oppskrift på drinken «appletini» uten alkohol, en mocktail med kanel og eple. Server gjerne i avkjølte cocktail glass. Eggehvite brukes i cocktails for å gi mer fylde og skum, men denne kan sløyfes.

https://meny.no/oppskrifter/drikke/drink/virgin-appletini/

Mocktail med tranebær, granateple og lime

En alkoholfri variant av Bellini. En klassisk bellini er laget på mousserende vin og fersken, men det er ingenting som en frisk tranebær- og granateplevariant! Perfekt som aperitif eller velkomstdrink.

https://meny.no/oppskrifter/drikke/drink/mocktail-med-tranebar-granateple-og-lime/

Hjemmelaget gløgg

Epler passer utrolig godt sammen med de fleste av julens krydder. Da er det ikke rart at eplegløgg blir så godt! Prøv denne varmende og alkoholfrie oppskriften med krydder som nellik, kanel og ingefær. Oppskriften er et veldig godt alternativ til vanlig gløgg.

https://meny.no/oppskrifter/drikke/varme-drikker/Hjemmelaget-glogg/

Mocktail med basilikum

Frisk basilikum og ingefær gir drikken en spennende smak, sammen med honning, eple- og limejuice.

https://meny.no/oppskrifter/drikke/drink/mocktail-med-basilikum/

Alkoholfri mango daiquiri

Hjemmelaget mango daiquiri uten alkohol, eller mocktail. Denne er med mango sorbet, frisk mynte og lime. Server som en velkomstdrink. 

https://meny.no/oppskrifter/drikke/drink/mango-daiquiri/

Mocktail punch med eplejuice, sitronsaft og einebær

En mocktail er en cocktail uten alkohol. Denne oppskriften er på en større porsjon og kan serveres som velkomstdrink, gjerne i avkjølte drinkglass.

https://meny.no/oppskrifter/drikke/drink/mocktail-punch-med-eplejuice-sitronsaft-og-einebar/

TIPS FRA VITA!

EAT ME Rose er et 100% spiselig glitter som farger drinken med en pastellrosa farge og har glitrende partikler som gir et vakkert skimmer. Kan også brukes til mat som f.eks dekor på kaker og annen bakverk, og har ingen smak eller lukt. Produktet inneholder 20ml/6g og rekker til 20+  drinker.
– Uten smak og lukt – Vegan – Glutenfri – Nøttefri – Ikke testet på dyr
Ta en liten halv teskje med glitter og rør inn i drinken, eventuelt dryss på toppen. Produktet fungerer i drinker både med og uten alkohol, og har aller best effekt i lyse drinker. 100% spiselig.


Foto og kilder: meny.no, vita.no