Victoria sin valentinsdag-meny

Victoria er fiskeansvarlig på MENY Røa, og her får du alt du trenger av råvarer, gode tips og råd. Vi har fått en fristende meny du kan lage til en person du er glad i, til morsdag eller valentinsdagen – eller rett og slett en herlig middag til deg selv! Jordskokksuppe med kongekrabbe til forrett, skrei til hovedrett med asiatisk vri, og en søt avslutning med sjokoladefondant.

 

Jordskokksuppe med kongekrabbe

Halvere mengden per person for forrett.

200 g kongekrabbe, rå og renset
150 g renskåret hysefilet
1 ts potetmel
1 dl melk
0,5 ts salt
1 stk. granateple

Jordskokksuppe

10 stk. jordskokk
7 dl vann
1 dl fløte
50 g smør
Salt
Pepper

Urteolje

1 dl solsikkeolje
Persille
Dill
Salt
Pepper

Rens kongekrabben og lag en farse av hyse: kjør fisk, salt og potetmel i en blender, pass på at fisken er skikkelig kald. Tilsett så melken i en tynn stråle mens maskinen går.
Smør ett tynt lag farse (ca. 7 cm i bredde) på plastfolie, legg i stykker av kongekrabbe og rull sammen. Bak i ovnen på 85 grader til kjernetemperatur 64 grader.
Rens jordskokkene og kok dem i vann/fløte uten salt. Når de er møre, har du dem over i en blender og kjører dem til en myk puré. Tilsett kokevann og smør til suppen får en passende konsistens. Smak til med salt og pepper.
Til slutt, urteolje. Miks alt med en stavmikser. Sil av. Del den lune rulladen i ca. 4 cm lange biter og sett midt i en dyp tallerken. Hell suppen rundt, pynt med granateple og oljen.
 
 

 

Skrei med spinat og granateple

4 stk. store skiver skrei
Salt
Pepper
2 ss smør
4 never spinat
1 stk. granateple, kun frøene
1 stk. rødløk, i båter
2 stk. lime
2 dl hoisinsaus
2 ss sweet chili saus

Krydre skreiskivene med salt og pepper. Brun skreiskivene i smør til de er gylne på begge sider. Stek dem videre i ovnen på 180 grader til de er gjennomstekte. Dette tar ca 10 minutter.
Mens fisken står i ovnen steker du spinat, løk og granateplefrø raskt i panna. Tips: for enkelt å få ut frøene fra granateplet, deler du granateplet i to og banker på utsiden av skallet med en tresleiv. Da løsner frøene lett.
Bland hoisinsaus og sweet chilisaus. Smak til med salt og pepper. Server ved siden av som saus.
Del limen og ha i stekepanna til de er gylne på snittflaten. Server lime ved siden av retten, slik at hver og en kan presse limesaft over retten ved servering.
Denne retten kan gjerne serveres med ris, godt brød eller stekte poteter ved siden av.
 
 
 

Sjokoladefondant med vaniljeis og bringebærsaus

4 stk. Jacobs Utvalgte sjokoladefondant
2 dl bringebær
2 ss melis
4 ss vaniljeis, gjerne Jacobs Utvalgte
Friske bær
Sjokoladepynt

Stek sjokoladefondantene etter anvisningen på pakken. Husk å la dem hvile litt før de serveres.
Kjør bringebær og melis med en stavmikser til bringebærsaus. Sil sausen før servering.
Server sjokoladefondanten med vaniljeis, friske bær og sjokoladepynt.