Matglede

Spennende retter av gårdsdagens brød – bli med på å redusere matsvinnet.

Brød av god kvalitet er supergodt både til frokost, lunsj og som tilbehør, og på Røa Senter finner du et stort utvalg både hos Baker Hansen og MENY. Matsvinn er et problem, og ved å kjøpe gårsdagens brød både hos Baker Hansen og MENY er du med på å redusere overskuddsbrød og du sparer penger. Brød trenger heller ikke alltid være ferskt! Gårsdagens brød kan brukes i en rekke spennende matretter. Vi har tipsene!

Sparetips! Følg med på ukens tilbud på brød. Her er det penger å spare!

Hos Frøydis på Baker Hansen finner du stort utvalg brød og glutenfrie varianter. I brødappen «Baker Hansen» kan du redde gårsdagens brød og bakst til bare 20 kr! Her kan du bli med å redusere matsvinn til en billigere penge.

Urkornbrød – nyhet hos Baker Hansen

Urkornbrød er en nyhet hos Baker Hansen, bakt med spelt og norsk, økologisk emmermel. Med en grovhetsgrad på 57 % er det et næringsrikt brød med mye smak. Brødet er saftig, med en ren og fin spelt/emmer-smak som gjør det perfekt til frokost, matpakke eller som tilbehør til supper og salater. Blir det noen dager gammel i skuffen din er det null problem. Rist det i brødristeren og spis det med avokado og brie – helt nydelig.

Prøv Baker Hansen sine glutenfrie varianter!

Glutenfritt solsikkebrød

Et saftig brød med chiafrø

Hansens glutenfrie brød

Med masse frø og kjerner

Reduser matsvinn av brød – bruke det tørre brødet!

Brød er blant varegruppene med høyest matsvinn i norske matbutikker. Visste du at du kan kjøpe gårsdagens brød til redusert pris hos MENY? Frem til rundt kl. 11.00, selger MENY gårsdagens brød til nedsatt pris. Det er masse godt du kan lage av gammelt brød. Det enkleste er vel hjemmelagde krutonger – perfekt i supper og i salater, og de kan oppbevares lenge.

Her er flere tips!

Retter du kan lage av gårsdagens brød

 Croque Monsieur og andre spennende ostesmørbrød

Croque Monsieur er et smørbrød med skinke, ost og sennep, som dekkes av ostesaus, og som deretter grilles i ovnen til toppen er gyllenbrun. Herlig fransk!

En annen spennende vri er kremet chevre og salt spekeskinke sammen med pære, søte nøtter og frisk timian.

https://meny.no/oppskrifter/sandwich/Ostesmorbrod-med-Chevre-spekeskinke-timian-og-pare/

Crostini med fiken og chevre

Crostini er en italiensk smårett av ristet brød med noe godt på. Chevre og fiken er en kjempegod kombinasjon.

https://meny.no/oppskrifter/bakst/brod/crostini-med-fiken-og-chevre/

Bruschetta med tomater

Klassisk bruschetta med tomater, basilikum og sprøstekt brød. Brødes gnis inn med hvitløk. En smakfull rett som passer perfekt til forrett, lunsj eller innslag på tapasbordet.

https://meny.no/oppskrifter/bakst/brod/Bruschetta/

Soupe á l’oignon

Fransk løksuppe, gratinert med brød og ost, er perfekt på kalde ettermiddager og på hytteturer. La løken karamelliseres ordentlig for best mulig smak. Topp med brød eller baguette og gjerne gruyère.

https://meny.no/oppskrifter/Suppe/hjemmelaget-fransk-loksuppe/

Ostefondue med tørket brød

Enkelt og smaksrikt med den franske, smaksrike osten Vacherin Mont d’Or. Osten varmes og spises som en ostefondue, med tilbehør som salt spekemat, syltede grønnsaker som hel sylteagurk og sølvløk, kokte poteter, tørket brød som krutonger, grissini og crustini og kjeks.

https://meny.no/tema/ost/mont-dor-ost/

Brødpudding

Lag en saftig brødpudding av gårsdagens tørre brød. Hjemmelaget brødpudding er en gammeldags dessert som smaker ekstra godt med mandler og rosiner i. Spises varm servert sammen med vaniljesaus eller vaniljekesam.

https://meny.no/oppskrifter/bakst/brod/Brodpudding/


Slik bør brødet oppbevares

  • Den beste måten å oppbevare ferskt brød, er i en papirpose eller i den hullete plastposen det kom i, og deretter pakke det inn i et kjøkkenhåndkle.
  • En tett plastpose gjør at brødet blir muggent raskere, og dessuten blir skorpen seig.
  • Mange oppbevarer brød i kjøleskapet, men der tørker det ut raskere. Det sies at etter én dag i kjøleskapet er brødet blitt like tørt som etter tre dager i romtemperatur.

Foto og kilde: Baker Hansen, meny.no