Vårfestivalen med stor Frivillighetsfestival 13. mai

13. mai fra kl 10.00 arrangerer handelen den årlige Vårfestivalen her på Røa. I fjor ble denne festivalen utvidet til å bli et arrangement i samarbeid med Frivilligheten for hele Vestre Aker. Det vil den også i år! Det blir et stort festivalområde i og utenfor kirken, samt nedover Vækerøveien til Røa krysset.

Det blir en knallåpning:

Her vil brassband marsjere fra Røa-krysset kl. 10.50 og opp til kirken – i spissen for arrangementskomiteen og selveste Oslo bys ordfører Marianne Borgen.  Ordføreren besøkte oss også i fjor- i år er det hun som står for den offisielle åpningen! Så kom og vær med – opplev alt som foregår i vårbydel!

Det blir en knalldag:

Kl. 10.00: MARKEDSBODENE utenfor Røa Senter åpner med massevis av knalltilbud

Kl. 10.00: HOPPESLOTT ved Anton Sport er åpnet for de små med mye energi

Kl. 10.00 Meny rigger opp Kulinaris ISBOD

Kl. 10.00: Ta MORGENKAFFEN og BOLLENE hos Baker Hansen mens du venter på ÅPNINGSTOGET:

Kl. 10.50: Åpningstog fra Røa  Senter ( MENY) til Røa kirke med Sørkedalen Brass i spissen

Kl. 11.00: Høytidelig åpning av ordfører MARIANNE BORGEN og orientering om dagen

Kl. 11.00- 15.00: Stands, kafeteria, kunst –og fotoutstillinger åpne

Kl. 11.30- 14.30: Leke- og spill aktiviteter åpne

Kl. 11.15: Konsert med Åsen Blåsen Brass band ute

Kl. 11.15: Koret Cantus Cordi og Sørkedalen Barnekor synger inne i kirken

Kl. 12.00: Vestre Aker Strykeorkester spiller i kirkerommet

Kl. 12.30: Njård Rytmisk Gynmastikk oppvisning i menighetssalen

Kl. 13.30: Njård Turngruppe oppvisning i menighetssalen

Kl. 13.30: Konsert med Voksen Kirkes kor og Røa Kirkes organist

Kl. 14.30: Kåring av vinner av fotokonkurransen og loddtrekning

Kl. 15.00: Avslutning ved Vestre Aker Bydels leder Lars Asbjørn Hanssen.

Fra tidlig om morgenen vil mer enn 35 utstillere rigge opp sine stands i telt ute  mens  sangkor og orkestre gjør seg klare inne i kirkerommet, og kunstnere henger opp bilder og foto i menighetssalen.   Dette blir den største mønstringen av Frivilligheten i Vestre Aker hittil – sier leder av Forum for Frivillighet i Vestre Aker, Espen Watne Andresen.  Røa Vel arrangerte den første festivalen i fjor- og fikk det mest elendige været vi kunne tenke oss!- Snø, sludd og regn med temperaturer nær null! Så det dårlige været har vi allerede lagt bak oss, nå forventer vi bare sol og masse folk!  

Forum for Frivillighet ble dannet etter den første festivalen. I fjor gjennomførte vi en undersøkelse blant lag og foreninger i bydelen. Der kommer det tydelig frem at det vi ønsker oss og trenger, er mer samarbeide. Både på tvers av organisasjonene og mellom oss og med næringslivet og kommunen. Forumet skal jobbe for å knytte disse kontaktene, vi blir bindeleddet kan du vel kanskje si. Vi tror også at Forumet har en viktig rolle å spille i et samarbeid med politikerne for å lage en frivillighetspolitikk i bydelen.  Det er jo slik at Bydelen vår er i ferd med å etablere en frivillighetspolitikk sier Espen, så da er jo Forumet en partner som kan fremme felles syn på dette fra frivillighetens side. 

Kom og opplev Frivillighetsfestivalen på lørdag den 13. Mai! Her vil du finne idrettslag, historielag, hagelag, modellfly klubb, den nye Nærmiljøhagen ved Voksen Kirke, sangkor, herlige flinke barn i Vestre Aker Strykeorkester og i Sørkedalen sangkor som vil underholde og spennende kunstnere som stille ut og mye annet. Her blir det bydelens mest originale lotteri, underholdning og leker for store og små. Og det beste av alt sier Espen- alt er gratis!