fbpx
 

Sunnere start på året

For mange starter det nye året gjerne med at vi skal leve litt sunnere, og det er ikke alltid like enkelt å få til. Vi ønsker å spise litt mer grønt og litt mer sunt – mat som gjør oss godt. Samtidig vil vi også kose oss med god mat, og kanskje eksperimentere og prøve ut noen nye oppskrifter. Hos MENY har de fokus på at det ikke gjelder å velge bort, men å spise mer av alt som er bra for oss –  mer frukt og grønnsaker, fullkornsprodukter og rene råvarer. Vi har funnet frem litt sunn inspirasjon til deg.


Taco med søtpotet

Her er kjøttet byttet ut med tacokrydret søtpotet. Tilbehør som syltet rødløk, avocado og fetaost gir en skikkelig god og spennende smak.

Klikk for oppskift: https://meny.no/oppskrifter/vegetar/vegetartaco-med-sotpotet-avokado-og-syltet-rodlok/

Poke bowl med laks, mango og granateple

På MENY på Røa Senter har vi en flott fiskedisk med stort og spennende utvalg. Du kan også spørre de ansatte bak disken for gode tips til oppskrifter og tilberedning. Husk hver tirsdag er det fisketirsdag med 30% på alle fersk fisk i løsvekt i disken.

En frisk og sunn middag med masse smak til hektiske hverdager er poke bowl med rå lakseloin, superris, mango, granateple, sukkererter og råkost.

Klikk for oppskrift: https://meny.no/oppskrifter/Fisk/Laks/poke-bowl-med-laks-mango-og-granateple/

Pokesalat

Pokesalat er en spennende og enkel fiskemiddag. Bruk Frøya lakseloin, råkost og ris, og topp med asiatisk ponzusaus. Retten kan tilpasses med for eksempel mango, avokado og granateplekjerner.

Klikk for oppskrift: https://meny.no/oppskrifter/Fisk/Laks/enkel-poke-med-laks/

LAG SUNN MAT MED BARNA – fiskepinner


Fiskepinner er barnas favoritt, og lag de gjerne fra bunnen av. Så godt!

Klikk for fremgangsmåte: https://meny.no/oppskrifter/Fisk/Om-fisk/la-barna-lage-fiskepinner/

Ovnsbakt kylling med rotgrønnsaker og appelsin

En frisk og god kyllingrett med appelsin, som lages i form. Bruk gjerne kyllingbryst eller kyllinglår da skinnet gjør kyllingen ekstra saftig, eller kyllingfilet. Rotgrønnsakene kan du variere etter smak og det du har i kjøleskapet.

Klikk for oppskrift: https://meny.no/oppskrifter/Kylling/Ovnsbakt-kylling-med-rotgronnsaker-og-appelsin/


Kilde og foto: meny.no