Siste nytt

Sett blomsterløk nå på høsten

Ønsker du at det blomstrer vakkert i hagen neste vår? Da bør du sette blomsterløk nå på høsten. Les Mester Grønn sine tips! Å plante blomsterløk krever ingen grønne fingre, for stort enklere kan det ikke bli. Planter du blomsterløk nå kan du glede deg til flott blomsterflor når våren kommer. Blomsterløk kan settes nesten hvor som helst; i blomsterbed, i krukker og i gressplenen. Det eneste den krever er god drenering og litt sol av og til. All blomsterløk Mester Grønn selger er økologisk produsert og bievennlig.

Slik planter du blomsterløk

Tidspunkt

Vårblomstrende løk kan settes fra september til november, men i god tid før frosten kommer slik at løken får dannet røtter.

Dybde

Det finnes en tommelfingerregel for settedybde: Sett en løk dobbelt så dypt som den selv er høy.

Setting

Sørg for at jorda er helt løs og uten stein – litt sandholdig jord er aller best. Grav et plantehull og sett de store løkene i hullet med spissen opp. Små løk kan strøs utover. Legg jorden tilbake og pakk godt.

Det er flott med mange løk sammen, minimum 5-8 av samme sort i en klynge er å anbefale. Skriv navnene på løkene på en stikketikett. Da vet du hvor du har satt løkene.

Vann løkene i tiden rett etter planting. Dette stimulerer rotveksten. Jo tidligere røttene dannes, desto raskere tåler løken frost og kulde. Vanningen kan stanses så snart høstregnet setter inn.

Har du ikke egen hage kan du fint sette blomsterløk i potte på balkongen. Tips finner du i linken.

https://www.mestergronn.no/mg/blomstertips-pd/hostplanter/slik-planter-du-blomsterlok-i-krukker.html

Blomstring gjennom hele våren

Vinterblom (Eranthis) og snøklokke blomstrer først. Dette er de første vårtegnene, som man alltid fryder seg over å se. Deretter følger krokus, snøstjerne (Chionodoxa), påskeliljer (narciss), pinseliljer (narciss) og de tidligste tulipansortene. I april og mai står perleblomstene (Muscari), svibler, tulipanene og de imponerende keiserkronene (Fritillaria) for tur. Prydløk (Allium) blomstrer fra midten av mai til langt ut i juli. Med litt planlegging kan du glede deg over et fargespekket blomsterflor gjennom hele vårsesongen.

https://www.mestergronn.no/mg/potteplanter/blomsterlok

Kjøp bievennlig blomsterløk

Biene trenger en god start om våren og løkblomster er noe av den første nektaren de får. Mester Grønn tilbyr biologisk produserte løkblomster som gir en sunn og god start for en bie.


Foto og kilde: Mester Grønn