fbpx
 

Økologiske og glutenfrie matvarer hos Sunkost

På jakt etter gode økologiske produkter? Ta deg en tur innom vår  helsekostbutikk her på senteret, Sunkost. Her treffer du gjerne butikksjef Vibeke og hennes jenter blant bugnende hyller.

– Produktkunnskap er i fokus, og her kan du få gode tips og råd til en sunnere livsstil, innleder Vibeke. Hun viser oss produktene til Urtekram, et dansk, miljøsertifisert merke. Her finner du et stort utvalg organiske og glutenfrie matvarer, og hun ramser opp i rask fart: – krydder, tørket frukt og bær, nøtter, frø og kjerner, siruper, kokosprodukter, bakevarer, musli, gryn og grøt, knekkebrød, oljer, balsamico og eddiker, pasta, couscous og ris, linser, majones, moste tomater, ketchup og tomatsauser. Her har du nesten alt du trenger bortsett fra frukt og grønt, men ingen slår Meny Røa der.

Hva med å starte dagen med en herlig bygg-grøt med hakkede mandler og friske blåbær? Banan er flott å bruke som naturlig søtningsmiddel i vafler og gjør også susen i en kake. Urtekram sine pestoer og tapenader er jo knallgode, og er et must til en god pastarett. Mange av produktene er rettet mot en vegansk eller vegetarisk livstil, de passer til personer med allergier, f.eks. laktose eller gluten, men de er også supre til oss som vil spise litt mer økologisk mat og litt sunnere, avslutter Vibeke

Her har hun funnet frem noen fristende oppskrifter til oss, som passer som kveldskos, eller til å ha med på skitur nå i vinterferien. Jeg ender opp med en handlekurv full av spennende varer, og gleder meg til å smake – og å bake:-)

 

HERLIGE KOKOS & BLÅBÆR-MUFFINS TIL TUREN

Ingredienser

170 g rørsukker
75 g hvit sjokolade
125 g smør/kokosolje
2 ss. kokossirup
3 egg
200 g siktet speltmel
100 g kokosmel
2 ts. bakepulver
2½ dl melk
150 g friske blåbær

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175°C uten varmluft. Pisk sukker, kokossirup og smør til det blir hvitt og luftig. Tilsett ett egg av gangen mens du pisker.

Bland mel, kokosmel og bakepulver sammen og rør det inn i deigen sammen med melken. Hakk sjokoladen grovt og vend den forsiktig i deigen sammen med skylte blåbær. Fyll 15 muffinsformer (ca ¾ fylt). Bak muffinsen midt i ovnen i ca. 15-20 minutter til de er gylne og faste. Sjekk at de er ferdige ved å stikke en bakepinne i midten av en muffins – henger det fast deig på pinnen skal de stekes et par minutter til.

Du kan variere på hvilken type bær du bruker og erstatte den hvite sjokoladen med mørk sjokolade for å få en helt annen slags muffins.

Oppskrift: http://www.urtekram.no/oppskrifter/retter/soetsaker/kokosmuffins-med-blaabaer-og-hvit-sjokolade

 

TURBAR MED SJOKOLADE, KOKOS, FRUKT & BÆR

Ingredienser

50 g ristede saltede macademia-nøtter
40 g gojibær
20 g frysetørret granateple
200 g mørk sjokolade min. 70 %
4 spsk. kokosolje
50 g grovt kokosmel
1⁄2 tsk. vaniljepulver
3 riskjeks
1 håndfull kokoschips
1 spsk. rålakrispulver

Fremgangsmåte

Hakk nøttene grovt. Smelt sjokoladen med kokosoljen over vannbad. Knus riskjeks og bland dem med grovt hakkede nøtter, gojibær, kokosmel og vaniljepulver. Vend den smeltede sjokoladen i blandingen og hell massen i et fat dekket med bakepapir. Dryss kokoschips på halvparten, og rålakrispulver på resten. Trykk massen lett i fatet og avkjøl i kjøleskapet min. 1 time. Skjær/brekk i stykker og server dem kalde.

Macademia-nøtter og gojibær kan erstattes med andre nøtter og tørket frukt.

Oppskrift: https://www.urtekram.dk/opskrifter/retter/soede-sager/choko-kokos-brud-med-toerret-frugt-og-baer