
14 okt Nydelige hjemmebakte brød
Ferskt, hjemmebakt brød smaker knallgodt! Et lettvint grovbrød med kli og kjerner – som nesten lager seg selv – er eltefritt brød. Du må kun sette av tid dagen før til å sette deigen! Eller du kan prøve MENY sin oppskrift på grovt brød med nøtter – perfekt om du skal invitere til ostekveld!
Grovt brød med nøtter – perfekt til ostefatet!
300 g hvetemel
300 g rugmel fint
150 g rugmel grovt
100 g valnøtter
100 g mandler
100 g hasselnøtter
1 pk tørrgjær
2 ts salt
1 dl olivenolje
2 ss honning
7 dl lunkent vann
4 ss gresskarkjerner
Hakk valnøtter, hasselnøtter og mandler i ulike størrelser. Noen biter kan godt være mindre enn andre, og det er også godt med litt større biter å tygge på innimellom.
Bland mel, hakkede nøtter, tørrgjær og salt i en bolle tilhørende kjøkkenmaskin.
Tilsett vann, honning og olivenolje mens maskinen går med eltekrok. Det skal bli en klissete deig. La deigen kjøre 5-10 minutter på middels hastighet.
Dekk bollen med plast, og sett deigen til heving på et lunt sted i 45 minutter.
Hell den ferdighevede deigen direkte fra bollen og over i to smurte brødformer. Pensle med litt vann og dryss på gresskarkjerner. Sett til etterheving ca. 30 minutter.
Stek brødene midt i ovnen på 200 grader i 45 minutter. Velt de ferdigstekte brødene ut på rist og la dem avkjøle noe før du skjærer i dem.
https://meny.no/oppskrifter/Bakst/Brod/Grovt-brod-med-notter/
Eltefritt grovbrød med kli og kjerner
300 g siktet hvetemel
100 g sammalt rug
100 g kruskakli eller havrekli
50 g havregryn
50 g solsikkekjerner
50 g linfrø
½ ts tørrgjær
6 dl lunkent vann
1 ts salt