norgesferie – reisetipsene har ark!

I sommer som vi skal feriere i vårt eget land, så er vi fantastisk heldige som bor i et så flott land med sjø, fjorder, høye fjell og kjente og ukjente små perler rundt om i landet. Kanskje du skal bruke fridagene til å drømme deg bort og planlegge? ARK på Røa Senter har funnet frem noen reisetips-bøker til oss.

Vil du oppleve de flotteste toppturene Norge har å by på? Eller vil du samle topper i en bestemt kategori? Norges beste toppturer er den komplette guiden til toppturer av ulik vanskelighetsgrad. I denne boken har de gjort et eksklusivt utvalg av de 65 flotteste toppopplevelsene landet vårt har å by på. Boken er spekket med nyttig informasjon så du kan gjøre turen selv: beliggenhet, adkomst, vanskelighetsgrad, rutebeskrivelse, stigning, tidsforbruk og GPS-koordinater

Står bobilferie på planen i år? Bøkene beskriver steder du kan overnatte med bobil og campingvogn med tekst, dronebilder og kart.

Marius Nergård Pettersen har totalt tilbragt flere år under åpen himmel. Boka Sove ute er hans feltguide for nettene der ute. Her er alt du trenger å vite om overnattingsformer, nødvendig utstyr, naturopplevelser, utfordringer, planlegging og pakking.

Hengekøyer er vinden som aldri før. Kortreist beskriver 70 overnattingsturer, i hengekøye og i telt, i nærhet til Norges 15 største byer. Her er turer for alle, uansett alder eller tidligere erfaring, under én time fra bysentrum. Boken gir konkrete tips til hvordan du kan få friluftslivet til å bli en større del av hverdagen din. 

Foto og kilde: ARK