Fokus på reinsdyrkjøtt hos MENY

Torsdag 6. februar er det samefolkets dag, og MENY har hele denne uken ekstra fokus på viltkjøtt av rein. Hos Ragni og de andre i ferskvaren finner du nå et stort utvalg reinsdyrkjøtt, både pinnekjøtt av rein og speket lår – og de gode tilbehørsproduktene. Vi har funnet frem to gode oppskrifter med rein, perfekt til morsdag og søndagsmiddagen. Ønsker du flere? Se https://finnmarkrein.no/oppskrifter/

 

Flatbiff av reinsdyr med tyttebærsaus

600 g flatbiff av reinsdyr
1 stk. brokkoli
8 stk. poteter
Salt
Pepper

Skysaus

4 ss rørte tyttebær
6 dl viltkraft

Forvarm stekeovnen til 160 °C. Vask og kutt brokkoli i buketter og potetene i skiver.
Stek potetene på middels ­varme i en stekepanne med olje. Imens bruner du kjøttet i olje i en ­annen panne. Krydre med salt og ­pepper, og etterstek i ovnen med steke­termometer. Kjerne­temperaturen skal ideelt være 58 °C. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det opp.
Kok ut pannen brukt til kjøtt, med tyttebær og viltkraft. Kok inn til ca. 2 dl på middels varme under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Kok opp en kjele med vann, slå av platen og la brokkolien trekke til den er mør, ca. 3-4 min.
Server flatbiffen med poteter, brokkoli og skysaus.

 

Reinsdyr indrefilet med konjakksaus

300 g indrefilet av rein
200 g sopp
6 stk. poteter
Smør eller olje til steking

Saus

50 g smør
1 dl konjakk
4 dl viltkraft
2 dl fløte
1 ss tyttebær, tinte eller ferske
Salt
Pepper

Forvarm stekeovnen til 70 °C med en ildfast form i. Krydre ­indrefileten godt med salt og pepper, og la ligge i ­rom­temperatur i 1 time før steking.
Vask potetene godt, og kok dem til de er møre.
Skjær kaldt smør i terninger og sett i kjøleskapet. Kok opp ­konjakk og viltkraft i en kjele og reduser til 1/3 under omrøring. Hell over fløte, smak til med salt og pepper og kok inn på middels varme til det tykner. Pisk inn smøret litt etter litt.
Rens soppen og stek først i tørr panne, tilsett smør og smak til med salt og rikelig pepper.
Varm pannen og ha i olje. Brun fileten på alle sider på høy varme. Ha over i en ildfast form og sett i stekeovnen på 70 °C i 5 min. La fileten hvile i 10 minutter før du serverer.
Varm opp sausen rett før ­servering og ha i tyttebærne. NB: Den ferdige sausen skiller seg om den varmes opp over 60 °C.