fbpx
 

Lam – MENY Røa hjelper deg med høstens festmat

Sesongens lam kan brukes i uendelige variasjoner – lammekoteletter, lammecarré, spennende gryter, lammeburger, tradisjonell fårikål, lammefrikassé, lammestek eller lammeskank for å nevne noen. Trenger du inspirasjon finner du mange fristende oppskrifter på meny.no, eller ta gjerne en prat med de ansatte i ferskvaren på MENY Røa. De har masse kunnskap, kan gi deg de gode rådene og tipsene og hjelper deg gjerne med tilberedning!

Denne lammekronen har ferskvareavdelingen på MENY Røa laget for oss. Lammecarré er en del av ryggen på lammet, og er svært delikat, saftig og mørt kjøtt som passer perfekt til selskap og de litt mer spesielle anledninger. For en ekstra wow-faktor, kan bena bindes sammen til en flott krone, og fylles med ønsket tilbehør som gir en ekstra god smak.

I ferskvaren på MENY Røa ble bena renset rene for rester av kjøtt, fett og sener, og snittet mellom hvert ben, slik at kjøttet kan bøyes og settes sammen til en krone ved hjelp av kjøkkenhyssing. Kjøttet ble krydret med salt og pepper, og kronen fylt med hvitløk, rosmarin, sopp og løk. Alt vi måtte gjøre var å sette den i ovnen, og det ble fantastisk godt!Ferskvaresjef Ragni og de andre i ferskvaren hjelper deg gjerne!

 

 Høstens favoritter

 

Sesongens råvarer er fantastisk å bruke, og vi har funnet frem noen andre favoritter med lam fra meny.no. Klassisk fårikål hører høsten til, så enkel og godt! Lammeskank og lammecarré er knallgodt, og gjerne med rotgrønnsaker nå som grønnsakene er på sitt beste, og en lammestek som høstens kantareller og risotto som tilbehør.

 

Oppskriftene finner du her:

https://meny.no/oppskrifter/Lam/Lammestek/Surret-lammestek-med-rosmarin-og-sopprisotto/
https://meny.no/oppskrifter/Lam/Farikal/
https://meny.no/oppskrifter/Lam/Bresert-lammeskank/
https://meny.no/oppskrifter/Lam/lammecarre-med-spro-urteskorpe/

Foto og oppskrifter: meny.no