Lag ditt eget tyttebærsyltetøy

Det er lammesesong og ingenting er vel bedre en nyrørt tyttebærsyltetøy til lammesteken?

Men tyttebær er også knallgodt til vilt og til stek. I Sverige er Köttbullar med rårörda lingon og potatismos nesten som en nasjonalrett.

Enten du velger å ta en skogstur og plukke selv eller du kjøper bær hos Meny, er det syltetøyet du lager selv det beste.  Her finner du en enkelt oppskrift på hvordan du kan lage ditt eget knallgode syltetøy. Tyttebær har naturlig lang holdbarhet så også rørte bær tåler å stå en god stund i kjøleskap – men vil du  koke dem finner du begge oppskriftene her:

Til hver kilo rensede tyttebær bruker du ca 350 gram sukker – men smak deg til.

Rørte bær:

Bland bær og sukker. Mos mange av bærene, men ikke alle.
For rørte tyttebær rører du bare bærene kraftig sammen, så er det klart. Du trenger ikke bruke kjøkkenmaskin/blender til dette, men dersom du ønsker å gjøre det så pass på å ikke kjøre for lenge, det er godt at noen av bærene forblir hele.

Kokt syltetøy:

For syltetøy tilsetter du litt vann og koker opp, ca 1 dl er passe. La koke i ca 15 minutter. Her kan du også velge å tilsette litt ekstra smak ved å ha en kanelstang eller 1 ts malt nellik oppi mens det koker.
Hell over på glass med lokk og oppbevar i kjøleskap.

Les mer om tyttebær her:

https://meny.no/oppskrifter/Frukt/hjemmelaget-tyttebarsyltetoy/