fbpx
 

Kristin hos VITA gir oss solfakta

Vi har tatt turen innom butikksjef Kristin hos VITA Røa og spurt henne om tips til solprodukter nå til påske.

– De fleste av oss elsker vårsola, men det er viktig å ta forhåndsregler og bruke gode produkter, innleder Kristin. Det er faktisk like viktig å smøre ansiktet som å smøre skiene!

Men hvordan velger man riktig produkt og riktig solfaktor?
Velg solfaktor ut i fra hudtypen din. Har du høy toleranse for sol så kan du bruke SPF 15. Har du sensitiv hud bør du bruke SPF 30, ja kanskje til og med SPF50 på påskefjellet. Barn bør alltid bruke SPF 30-50+.

Er det ikke sånn at man blir brunere hvis man ikke bruker så høy faktor?
– Nei, det tar bare litt lengre tid. Fordelen med å sole seg sakte, er at huden rekker å venne seg til solen. Dermed får du mindre risiko for solskader og får en dypere farge som varer lenger.
Et solprodukts beskyttelse avhenger av mengden som brukes. En håndfull krem til hele kroppen må til for å få den beskyttelsesfaktoren som står på solkremen. Har du badet, eller svettet bort kremen, må du smøre deg på nytt. Ellers bør du smøre deg hver 2. time.

Blir du brun selv om du sitter i skyggen?
– Ja, og spesielt på fjellet som snøen reflekterer solstrålende. Rundt halvparten av UV-strålene når huden din selv om du sitter i skyggen.
Og glem for all del ikke ørene da, legger hun til før hun viser oss litt av det utvalget hun har i butikken.

Her er det noe for enhver smak og med ulike konsistenser:

P20 Rieman:

Anbefalt av kreftleger da solkremen er ekstremt vannfast og varer i 10 timer selv etter et bad! Ideell for sport og lek på stranden. Tørker raskt. Uten parabener, konserveringsmidler, parfyme og fargestoffer.

Nivea: 

Vannresistent solkrem med pleiende og langvarig fuktighet. Beskytter også klærne mot gule flekker.

Egen sensitiv serie uten parfyme, fargestoffer og parabener med Aloe Vera og vitamin E.

Piz Buin:

Svetteresistente og vannavstøtende solkremer fri for parabener. Tørker fort og gir rikelig med fuktighet.

Egen serie «Instant Glow Lotion» som både gir gylden glød samtidig som den fremhever brunfargen og gir beskyttelse for solen.

Garnier:

Solkrem beriket med Sheasmør som fukter huden i 24 timer. Solkremen er testet under dermatologisk kontroll og kan også brukes av de med sensitiv hud.

Egen serie for lys, sensitiv og solintolerant hud uten parfyme og fargestoffer. Lett formel som ikke klistrer og gjør huden hvit.

Korres:

Vannfaste og svetteresistente produkter med naturlige ingredienser som ikke tetter porene. Korres tilbyr tre solkremtyper:

– Organisk valnøttolje gir naturlig beskyttelse mot solen, mens organisk kokosolje holder huden myk og smidig

– Yoghurt-basert, som er en naturlig kilde av laktose, proteiner, mineraler og vitaminer, og tilfører fuktighet samt beroliger og frisker opp huden. Hjelper mot hudirritasjon forårsaket av solen.

– Red Grape Antispot for ansiktet virker som anti-aldring og hindrer pigmentflekker. Den innovative kremen er basert på stamceller fra blå druer, som er en rik kilde til potente antioksidanter og anthocyaniner. En aktiv forbindelse med utdrag fra matkarse stimulerer kollagensyntesen, fukter og glatter ut rynker, samtidig som den gir glød til huden.

Harmoni:

Harmoni er VITA sin egen solserie som passer til alle hudtyper. De er vannfaste, uten parabener og inneholder E-vitamin og aloe vera som tilfører fuktighet og gjør huden myk og smidig.

Aftersun:

Alle solkrem-merker tilbyr aftersun som er med på å forlenge brunfargen samtidig som den roer og kjøler ned huden etter soling.
Kilde: VITA og NIVEA