KALENDER MARS / Matglede
Bak fastelavnsbollene med barna
På søndag 2. mars er det fastelavn, og hva er vel bedre enn å sette av litt tid med barna og bake fastelavnsboller. Nystekte boller med krem og gjerne syltetøy, smaker fantastisk etter en liten eller lang søndagstur.

Liv og Magnus baker fastelavnsboller, og har pyntet fastelavnsris.
Klassiske fastelavnsboller
Fristende, nystekte boller fylt med syltetøy og luftig krem, markerer tradisjonelt fastelavn. Denne oppskriften gir 12-15 saftige boller.
600 g hvetemel
1 pk tørrgjær
100 g sukker
0,5 ts kardemomme
0,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
100 g smør
3 dl melk
Fyll
6 dl kremfløte
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Syltetøy
Melis
Ha de tørre ingrediensene i en stor bakebolle og bland sammen. Smelt smør sammen med melk i en kjele. Væsken skal holde 37 grader. Hell det i de tørre ingrediensene og rør godt sammen. Elt deigen godt til den er blank og smidig på et melet bord, eller i kjøkkenmaskin med eltekrok.
Dekk deigen med plast og sett den et lunt sted. La den heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Velt den ferdighevede deigen ut på et bord, og elt den et par minutter. Del deigen i 12-15 like store emner og rull disse til boller. Plasser dem på et stekebrett dekket med bakepapir og la dem etterheve 30 minutter. Pensle med pisket egg og stek på 225 grader midt i ovnen, i ca. 10 minutter.
Pisk krem av fløten iblandet vaniljesukker og sukker.
Avkjøl de ferdigstekte bollene på rist før du deler dem i to og fyller dem med syltetøy og krem. Et dryss melis på toppen setter prikken over i´en.
Har du prøvd fastelavnswraps?

Lyst på ny vri i år? Fastelavnswraps er flat bolle rullet som en wrap og fylt med vaniljekrem og friske bær, med et dryss av melis på toppen.
Foto: meny.no, limedesign.no
Oppskrift: meny.no