Matglede / MENY / Siste nytt
Jørgens høstmeny
Butikksjef på MENY, Jørgen, har satt opp en fristende høstmeny til oss.
Hummer, reinsdyr, deilige oster og panna cotta, som en forfriskende avslutning, står på menyen.
Forrett
HUMMERSUPPE
Kok kraft av hummerskall og lag en deilig suppe som forrett. Halver mengden per person.
Oppskriften finner du her: https://meny.no/oppskrifter/Skalldyr/Hummer/Klassisk-hummersuppe/
På handlelisten:
• kokte hummer • løk • hvitløk • fennikel • gulrøtter • tomatpuré • hvitvin • fiskekraft • kremfløte • grønne asparges • timian • salt • kajennepepper • hel pepper
Hovedrett
REINSDYRFILET MED BAKTE GRØNNSAKER
Server saftig og mør reinsdyrfilet, med grønnsaker bakt i ovnen.
Oppskriften finner du her: https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/reinsdyrfilet-med-bakte-gronnsaker/
På handlelisten:
• ytrefilet av reinsdyr • salt • pepper • smør til steking
Bakte grønnsaker:
jordskokk • gulrøtter • persillerøtter • brokkoli • flytende honning • balsamicoeddik • timian
Ost
BRILLAT-SAVARIN & MUNKEBY
Ost er en deilig mellomrett. Vi anbefaler Brillat-Savarin, en fet fransk ost laget av kumelk og fløte, og Munkeby, en halvfast ost med fin konsistens og aroma, fra Munkeby Klosteret.
Dessert
PANNA COTTA MED KOKOS & JORDBÆR
Panna cotta med smak av kokos, toppet med jordbær og pasjonsfrukt.
Oppskriften finner du her: https://www.frukt.no/oppskrifter/dessert/kokos-panna-cotta-med-jordbartopping/
På handlelisten:
• kokosmelk • kremfløte • gelatinplater • vaniljesukker
Jordbærtopping:
jordbær • pasjonsfrukt • sukker • skall av lime • mynte