Supper med høstens grønnsaker

Nå er norsk frukt, sopp og grønnsaker i sesong, og smaker aller best. I den nye frukt- og grøntavdelingen hos MENY Røa bugner det av norske og sunne råvarer om dagen. Vi har lyst på suppe, som smaker knallgodt når høsten kommer og luften blir kaldere, og som er en fin måte å utnytte sesongens råvarer på. Og hvorfor ikke en kremet soppsuppe med sesongens kantareller? Suppen kan serveres som en varm forrett, eller som hovedrett med godt brød til.

 

Suppe

300 g kantareller
1 stk løk
2 ss smør
6 dl kyllingkraft evt kyllingfond, utblandet
3 dl kremfløte
1 dl crème fraîche
1 ss maizenamel
2 ss kaldt vann

Topping

100 g kantareller
1 stk løk
4 ss friske urter, f.eks. timian eller hakket persille

Slik gjør du

Rens soppen og del i grove biter. Fres soppen i smør sammen med løken til soppen er gyllen.
Tilsett kraft og fløte. La koke i 10 minutter.
Ha i creme fraiche og kjør suppen jevn med en stavmikser. Rør ut maisennaen i kaldt vann og ha i litt og litt i suppa under omrøring. Jevn suppa til ønsket konsistens.
 
 
 
 

Henrik er avdelingsleder i frukt & grønt på MENY Røa.

 

Blomkålsuppe med sprøstekt bacon er en favoritt. En varmende grønnsakssuppe med kjøttpølse og høstens gode grønnsaker er også godt. Kanskje har du lyst å prøve noen nye, spennende smaker? Hva med krydret suppe med søtpotet, gulrot og ingefær?

https://meny.no/oppskrifter/Gronnsaker/Blomkalsuppe/

https://meny.no/oppskrifter/Gronnsaker/Gronnsakssuppe-med-polse/

https://meny.no/oppskrifter/Gronnsaker/Sotpotet–og-gulrotsuppe-med-ingefar

Foto og oppskrifter: meny.no