MENY

Hos MENY Røa finner du oster i verdensklasse

Norsk ost har hatt en eventyrlig reise de siste tiårene. Vi elsker både norsk gulost og brunost, men nå ystes det alt fra spennende brie til blåmuggost som blir kåret til verdens beste. Start den kulinariske reisen ved ostedisken på MENY Røa. Her finner du masse spennende ost, og får gode tips til oppskrifter med ost og tilbehør til ostefatet.

Prøv våre norske matskatter!

Norge har spennende lokale ysterier i vårt langstrakte land. Sett sammen et nydelig ostefat med norske Matskatt-oster. Ta alltid med en smaksrik blåmuggost – Kraftkar fra Tingvollost på Nordmøre ble kåret til verdens beste ost i 2016. En mild camembert fra Strandli Gård i Nordland, brie fra Thorbjørnrud på Hadeland og en spennende rødkittost fra Himmelspannet i Hemsedal er også gode oster på ostefatet. Sprø kjeks eller et saftig brød, marmelader, chutney, litt frukt og nøtter hører til. 

Våre favoritter

Raudberg fra Himmelspannet

Raudberg er en kittost med rund, moden smak og myk konsistens, ystet av denne aller beste økologiske melken. Utsiden av osten er rødaktig med innslag av hvitskimmel. Osten egner seg like godt til forrett som til dessert, på en god sandwich, i en salat eller som smeltet på pizzaen.

Kraftkar fra Tingvollost

Kraftkar er en vellagret blåskimmelost med en kremaktig og litt kornete konsistens. Perfekt alene eller på ostebordet. En nydelig blåmuggost.

Rød Ku fra Thorbjørnrud Ysteri

Rød Ku er en norskprodusert halvfast rødkittost av pasteurisert kumelk, og osten modnes i 3–5 mnd. Osten kan nytes både til frokost, lunsj, middag og dessert. Den er ypperlig til Raclette-middag/kveldsmåltid da Rød Ku har særdeles god smelteevne.

Golvertind fra Strandli gård

Golvertind er en myk og mild blåmuggost av pasteurisert kumelk, og som faller i smak også hos de som er litt skeptiske til de klassiske kraftige blåmuggostene. Server den gjerne med litt sirupsbrød, portvinssyltede korinter og ristede nøtter, eller kvedeeple gelé og usaltet kjeks.

Granstubben fra Gangstad Gårdsysteri

Gull under World Cheese Awards 2021

Granstubben er en prisvinnende, norskprodusert rødkittost av pasteurisert kumelk fra Gangstad som skal serveres varm. Den smaker tydelig av rødkitt, og den er kraftfull på smak med saltpregede aromaer.  Prøv den på grillen når sommeren kommer! Granstubben er en typisk “sosial deleost” som passer til 2-4 personer. Den er surret med granbark rundt kanten.

Vacherin Mont d’or

Fransk kittmodnet bløt ost – og en annen fantastisk “deleost”

Vacherin Mont d’or er en tradisjonsrik ost som smaker nydelig varmebehandlet. Vacherin Mont d’or er perfekt på hytta til lunsj eller etter skituren, gjerne servert med spekeskinke, Cornichons sylteagurker og kokte perlepoteter fra Bjertnæs & Hoel.

Quattro formaggio med norske oster

Spennende lørdagspizza!

Italiensk pizza quattro formaggio – den perfekte pizzaen for en osteelsker! Dette er en hvit pizza som toppes med fire forskjellige typer ost, og vi har valgt ut smakfull norsk ost på vår variant.

Foto og kilde: meny.no