ARK Bokhandel / Matglede
Henriette hos Ark Bokhandel velger gjerne salater
Henriette bor alene og har dermed masse gode tips til mindre husholdninger. Hun finner masse inspirasjon i kokebøker.
Først og frem elsker hun Pokebowl. Poke er rett og slett en spennende fiskesalat. Den kan variere i smak og ingredienser, men består hovedsakelig av rå fisk, rå grønnsaker og en smaksrik saus. Henriette kjøper den ferdig på MENY Røa og piffer den opp med ekstra mango, avokado og edamamebønner.
POKE
Chili Laks Poke
Poké med laks, rødkål, tropisk chutney av mango og gulrøtter, edamame- og spinatsalat, syltet rødløk, ponzu, quinoa og chilimayo.
Rainbowl Poke
Plantebasert poké med marinert tofu, rødkål, tropisk chutney av mango og gulrøtter, edamame- og spinatsalat, syltet rødløk, quinoa og chilimayo.
Edamamebønner finner du i frysedisken; tiner, skyller og forveller lett i noen sekunder i kokende vann.
Hun varierer gjerne med kyllingsalat, og fyller på med frukt og grønt fra salatbaren. Hos MENY finner du blant annet thaisalat med marinert kylling, risnudler, edamame, kål, gulrøtter, soyacashew og cashewnøttsaus og cæsarsalat med kylling, romanosalat, kikerter, gresskarkjerner, tomater, grana padano, quinoa og cæsar-dressing.
Henritte liker også å lage salaten selv når hun har bedre tid.
Poke med laks og papaya
Her finner du oppskriften: https://meny.no/oppskrifter/Fisk/Laks/poke-med-laks-og-papaya/
På handlelisten:
Papaya • laksefilet uten skinn og ben • sesamfrø • soyasaus • limesaft • sort pepper
Suppler gjerne salaten med mango, avokado eller granateplekjerner.
Inspirerende kokebøker fra ARK Bokhandel.
BOWL
Herlig frokost
Smoothie bowl med bær
og yoghurt
Oppskriften finner du her:
https://meny.no/oppskrifter/Frukt/smoothie-bowl-med-bar-og-yoghurt/
På handlelisten:
- smoothie med bringebær og jordbær
- yoghurt med vanilje
- banan
- kokosmasse
- jordbær
- granola
- bringebær
Vegetarisk lunsj
Vegetar
bowl
Oppskriften finner du her: https://meny.no/oppskrifter/vegetar/vegetar-bowl/
På handlelisten:
- rødløk
- lime
- olivenolje
- havsalt
- glassnudler
- soyasaus
- sesamolje
- vegansk aioli
- wasabi paste
- sesamfrø
- pulled vegetar
- chili
- olje
- spisskål evt nykål eller hodekål
- avokado
- mango
- gulrot
- vårløk
- koriander
Middagsbowl
Kylling
og appelsin
Oppskriften finner du her:
https://meny.no/oppskrifter/Kylling/Kyllingfilet/middagsbowl-med-kylling-og-appelsin/
På handlelisten:
- byggrynsris
- vann eller eplejuice
- kyllingbryst (kyllingfilet og grillet kylling kan også brukes)
- rapsolje
- sweet chili saus
- appelsiner
- paprika på glass
- vårløk
- friske urter
En bowl kan varieres i det uendelige. En annen versjon Henriette gjerne lager er kylling teriyaki bowl. Ferdig teriakisaus finner du på MENY.
BOKTIPS FRA HENRIETTE
Gabriels kokebok av Thomas Horne – alt av oppskrifter, tips og triks for deg som flytter hjemmefra (og for deg som bare vil ta hverdagsmaten til nye høyder).
https://www.ark.no/produkt/boker/hobbyboker-og-fritid/gabriels-kokebok-9788293615057
Med denne boken vil Ina-Janine Johnsen inspirere deg til å spise salat året rundt – som tilbehør til middag, lunsj og frokost, eller som et måltid i seg selv. Du får salater som du kan spise med hendene, ta med på tur eller diske opp med til hverdag eller fest.
https://www.ark.no/produkt/boker/hobbyboker-og-fritid/skikkelig-gode-salater-9788284370514
Ønsker du en balansert ukemeny med sunn og god middag hver eneste dag? Står du også i en evig «hva skal vi spise til middag»-krise og trenger du hjelp til å variere hva som settes på middagsbordet?
Med Trines beste ukemenyer får du hjelp av Norges største matblogger til å sette sammen alle ukens middager.
https://www.ark.no/produkt/boker/hobbyboker-og-fritid/trines-beste-ukemenyer-9788202802295
Foto og kilde: ark.no, meny.no