
17 sep Eplehøst
Siste tirsdagen i september feirer vi Epledagen. De norske eplene er søte og delvis syrlige, med sprø konsistens og tynt skall, på grunn av at de modnes langsomt med våre lyse sommerdager og kjølige netter. Ta turen innom nyoppussede MENY Røa sin frukt og grøntavdeling og se vårt flotte utvalg. Epler er perfekte som mellommåltider – sunne og rike på fiber, langsomme karbohydrater og viktige næringsstoffer. Epler passer også i matlaging, og nå om høsten er det kjempegodt å lage eplekake eller tilslørte bondepiker med eplemost.
TILSLØRTE BONDEPIKER
3 dl griljermel
1 dl valnøtter
2 ss brunt sukker
2 ts kanel
2 ss smør usaltet
3 dl eplesyltetøy
3 dl krem
SLIK GJØR DU
HJEMMELAGET EPLEMOS
10 stk epler
1 dl sukker
1 dl vann
1 stk vaniljestang
Rens og skjær eplene i grove biter. Epler med tykt skall bør skrelles, men er epleskallet veldig rødt kan du likevel la litt av skallet være igjen slik at eplemosen får en delikat rosafarge.
Skrap ut frøene fra vaniljestangen. Ha eplebitene, sukker, vann, vaniljestang og frø over i en kasserolle. Kok opp og la det småkoke til eplebitene er helt møre. Avkjøl.
https://meny.no/oppskrifter/Dessert/Frukt-og-bar/Tilslorte-bondepiker-og-eplemos/
EPLEKAKE MED VANILJEKREM
1 stk egg
1,5 dl sukker
50 g smeltet smør
1,5 dl melk
3 dl mel
2,5 ts bakepulver
3 stk store epler i båter
2,5 dl vaniljekrem
0,5 ss malt kanel
1 ss smør til springformen
SLIK GJØR DU