Matglede / Mester Grønn

Caroline fokuserer på gode råvarer

Caroline er butikksjef på Mester Grønn og har en hektisk hverdag. Det betyr at middagene må være ferdig planlagt dagen før. Sultne unger fra barnehagen skal raskt ha mat på bordet og maten skal være både sunn, god og enkel.

Det er viktig å «lure» grønnsaker inn rettene og ikke bare ende på ferdigmat. Mat laget fra grunnen og det å samle seg rundt måltidene synes Caroline er viktig.

HØSTGRYTER

Verdens beste lapskaus

Gryter i ulike versjoner er familiens favoritt. Hjemmelaget lapskaus er tradisjonell høstmat og veldig godt. Det er også en rett du gjerne kan lage til mange. Perfekt rett for å nyte høstens beste rotgrønnsaker.

Her finner du oppskriften: https://meny.no/oppskrifter/gryte/Verdens-beste-lapskaus/

På handlelisten:
Storfekjøtt • smør • oksekraft • gulrøtter • løk • persillerot • sellerirot • purre • poteter • salt • pepper • frisk persille • flatbrød

I helgen er det godt med en god boeuf bourguignon, varm fransk oksegryte, med masse grønnsaker og nydelig rødvinssaus.

Oppskriften finner du her: https://meny.no/oppskrifter/gryte/Boeuf-Bourguignon/

På handlelisten:
Benfritt storfekjøtt (f.eks bog, høyrygg eller mørbrad) • bacon • gulrot • aromasopp • sjalottløk • hvitløk • løk • frisk timian • laurbærblad • frisk persille • appelsin • rødvin • oksekraft • smør

ITALIENSKE DELIKATESSER FRA MESTER GRØNN

Caroline tipser om de Italienske delikatessene fra kvalitetsleverandøren Fratelli Carli hos Mester Grønn. Du kan velge mellom deilig olivenolje, balsamico, olivenolje med basilikum, pesto og oliven. Det er flotte gaveprodukter eller i matlagingen hjemme hos deg selv.
Kilde og foto: Mester Grønn

HØSTSUPPER

Caroline er tilhenger av varme supper og godt brød til nå på høsten.

Potetsuppe med purre

Her finner du oppskriften: https://meny.no/oppskrifter/Suppe/Potet–og-purreloksuppe/

På handlelisten:
Melne poteter • purre • hvitløk • grønnsakskraft • melk • smør • gressløk eller persille • salt • pepper • olivenolje • brødkrutonger

Eple og sellerisuppe med kylling og hasselnøtter

Eple og selleri er en klassisk kombinasjon i matretter, her som en fantastisk suppe. Toppet med mør, norsk kylling i små terninger, hasselnøtter og frisk salvie er eple- og sellerisuppe en mild og super lunsj, middag eller kveldsrett.

Her finner du oppskriften: https://meny.no/oppskrifter/Gronnsaker/Eple–og-sellerisuppe-med-kylling-og-hasselnotter/

På handlelisten:
Kyllingfilet • smør • salt • pepper • hasselnøtter • frisk salvie • løk • stangselleri • olje • sellerirot • røde epler • frisk timian • grønnsakbuljong • grove rundstykker

SMAK AV ASIA

Pad thai med scampi og tofu

En annen rett familien er veldig glade i er Pad Thai. Dette er en kjapp wokrett med risnudler, grønnsaker, egg og litt skarp saus. Dette er en thailandsk rett – og meget populær blant både store og små. Da kjøper Caroline scampi i løs vekt hos MENY og lager det med massevis av grønnsaker.

Her finner du oppskriften: https://meny.no/oppskrifter/Pasta/pad-thai/

På handlelisten:
Villreker eller scampi • risnudler • hvitløk • egg • olje • bønnespirer • vårløk • tofu • chiliflak
rørsukker, palme eller brunt • tamarindsaus • limesaft • fiskesaus • soyasaus • peanøtter • chilipulver • koriander

Du kan også lage den med med kylling eller svinekjøtt. Varier og bruk gjerne det du har tilgjengelig av grønnsaker, for eksempel brokkoli, kål, sukkererter, reddiker og squash.


Foto og kilde: meny.no