Turglede med Anton Sport

Den norske fjellheimen gir flotte naturopplevelser og stor turglede både om sommeren og vinteren. Vi drømmer om lange skiturer, kanskje en topptur med skyfri himmel, sol og nydelig, hvit puddersnø. Vinterferien er like rundt hjørnet, med hyttetur på fjellet for mange, og vi har tatt en prat med butikksjef Trond på Anton Sport for å få noen gode tips om påkledning. Feil klær skal ikke få ødelegge gode naturopplevelser!

ULL INNERST

– Det er 3-lags regelen som gjelder for å holde seg varm og tørr, sier Trond. – Innerst mot huden bør du ha tettsittende ull. Ull har en rekke flotte egenskaper. Fiberoverflaten er vannavstøtende, men gjennomtrengelig for vanndamp, og man holde seg dermed tørr. Ulltekstiler har i tillegg en god varmeisolerende evne. Ull trenger heller ikke vaskes så ofte, men det er viktig å bruke et spesialvaskemiddel for ull.

 

 

 

ISOLERENDE LAG

– Så trenger man et mellomlag som skal isolere, fortsetter Trond. Dette kan være en genser i ull eller fleece. Velger du superundertøy (teknisk syntetisk) så bruk helst fleece over, velger du  ull innerst tar du ull over.

 

 

YTTERST PÅ KROPPEN

– Ytterst på kroppen er det viktig med vindtette plagg som puster, slik at du får transportert kroppsvarme og fukt. Og så er det selvfølgelig viktig med en god lue, varme ullsokker og gjerne både ullvotter og vindvotter på hendene.

AMUNDSEN PEAK

Peak Anorak er en del av «The 3-Part Formula». 3-Part er et integrert system av anorakk/jakke, nikkers og gamasjer, som tilpasser seg alle værforhold og sørger for ekstrem fleksibilitet. Optimale turklær for topptur, skitur eller fjelltur i tillegg til en utrolig kul design.

 

 

Anton Sport holder til på gateplan på Røa Senter. Her finner du et godt utvalg av sportsutstyr og -klær., og en trivelig betjening med god fagkunnskap som kan gi deg gode råd og tips.