Påskegult fra Mester Grønn

Påsken skal gjerne være gul for mange. Vi koser oss med egg og appelsiner, pynter med gule kyllinger, gule påskeliljer og tulipaner. Hvorfor gult assosieres med påske vet vi ikke helt, men en oppfatning er at fargen markerer overgangen til en årstid da livet vender tilbake til naturen p.g.a. solen. Og et sikkert vårtegn er løkblomstene. Dekorative å pynte inne og ute med, og planter man løken i jorden når de er avblomstret, så kommer det en hyggelig overraskelse neste år.

Hos Mester Grønn bugner det i gult av tulipaner, påskeliljer, primula og kala nå om dagen. Vi har tatt en prat med butikksjef Lillian om påsketrendene. Og hvordan skape en god påskestemning, for de som ønsker å pynte med andre farger en gult?

– En trend i 2018 er å lage buketter som ser selvplukket ut. De skal være ville og vakre, og er enkelt å få til for alle, forteller Lillian. Slik kan du sette ditt personlige preg på hvordan du pynter til påske. Gåsunger er lekkert å bruke i en bukett. Løker er dekorativt i en vakker skål – også før de blomstrer. Grener, f.eks. blomstrende magnolia, er flott i en vase, gjerne sammen med litt påskepynt, som noen fine egg. Mester Grønn har et flott utvalg i påskepynt også. En favoritt hos Lillian er perleblomster, som gir et sartere uttrykk enn de gule blomstene.

 

DELIKAT UTTRYKK

SLIK LAGER DU EN TRENDY BUKETT

  • La buketten se litt tilfeldig sammensatt ut.
  • Miks ulike blomster framfor å holde deg til en variant.
  • Bruk ton-i-ton eller sterke konstraster.
  • Blomstene kan gjerne ha ulike høyde.
  • Kombinér med strå, gress, greiner og ulike typer blader.Kilde: Mester Grønn

UTEROMMET

Det fine med løkblomster at de tåler å stå ute. Løkblomster tåler gjerne noen kuldegrader, tipser Lillian oss om. Fyll kurver med gule påskeliljer, og lage en hyggelig utesone sammen med puter og skinn, hvor du kan nyte den første varmen og duften av vår.