Kathrines valentinesmeny

Assisterende butikksjef på MENY, Kathrine, har satt opp en fristende valentinesmeny til oss.
Hummer, reinsdyr, deilige oster og panna cotta, som en forfriskende avslutning, står på menyen.

 

Forrett

HUMMERSUPPE

 

Kok kraft av hummerskall og lag en deilig suppe som forrett. Halver mengden per person.
Oppskriften finner du her: https://meny.no/oppskrifter/Skalldyr/Hummer/Klassisk-hummersuppe/

På handlelisten:
• kokte hummer • løk • hvitløk • fennikel • gulrøtter • tomatpuré • hvitvin • fiskekraft • kremfløte • grønne asparges • timian • salt • kajennepepper • hel pepper

 

Foto: matprat.no

Hovedrett

REINSDYRFILET MED BAKTE GRØNNSAKER

 

Server saftig og mør reinsdyrfilet, med grønnsaker bakt i ovnen.
Oppskriften finner du her: https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/reinsdyrfilet-med-bakte-gronnsaker/

På handlelisten:
• ytrefilet av reinsdyr • salt • pepper • smør til steking
Bakte grønnsaker:
jordskokk • gulrøtter • persillerøtter • brokkoli • flytende honning • balsamicoeddik • timian

 

Illustrasjonsfoto: MENY

Ost

BRILLAT-SAVARIN & MUNKEBY

 

Ost er en deilig mellomrett. Vi anbefaler Brillat-Savarin, en fet fransk ost laget av kumelk og fløte, og Munkeby, en halvfast ost med fin konsistens og aroma, fra Munkeby Klosteret.

 

Foto: frukt.no

Dessert

PANNA COTTA MED KOKOS & JORDBÆR

 

Panna cotta med smak av kokos, toppet med jordbær og pasjonsfrukt.
Oppskriften finner du her: https://www.frukt.no/oppskrifter/dessert/kokos-panna-cotta-med-jordbartopping/

På handlelisten:
• kokosmelk • kremfløte • gelatinplater • vaniljesukker
Jordbærtopping:
jordbær • pasjonsfrukt • sukker • skall av lime • mynte