jørgens høstmeny

Butikksjef på MENY, Jørgen, har satt opp en fristende høstmeny til oss.
Hummer, reinsdyr, deilige oster og panna cotta, som en forfriskende avslutning, står på menyen.

Forrett

HUMMERSUPPE

Kok kraft av hummerskall og lag en deilig suppe som forrett. Halver mengden per person.
Oppskriften finner du her: https://meny.no/oppskrifter/Skalldyr/Hummer/Klassisk-hummersuppe/

På handlelisten:
• kokte hummer • løk • hvitløk • fennikel • gulrøtter • tomatpuré • hvitvin • fiskekraft • kremfløte • grønne asparges • timian • salt • kajennepepper • hel pepper

Foto: matprat.no

Hovedrett

REINSDYRFILET MED BAKTE GRØNNSAKER

Server saftig og mør reinsdyrfilet, med grønnsaker bakt i ovnen.
Oppskriften finner du her: https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/reinsdyrfilet-med-bakte-gronnsaker/

På handlelisten:
• ytrefilet av reinsdyr • salt • pepper • smør til steking
Bakte grønnsaker:
jordskokk • gulrøtter • persillerøtter • brokkoli • flytende honning • balsamicoeddik • timian

Illustrasjonsfoto: MENY

Ost

BRILLAT-SAVARIN & MUNKEBY

Ost er en deilig mellomrett. Vi anbefaler Brillat-Savarin, en fet fransk ost laget av kumelk og fløte, og Munkeby, en halvfast ost med fin konsistens og aroma, fra Munkeby Klosteret.

Foto: frukt.no

Dessert

PANNA COTTA MED KOKOS & JORDBÆR

Panna cotta med smak av kokos, toppet med jordbær og pasjonsfrukt.
Oppskriften finner du her: https://www.frukt.no/oppskrifter/dessert/kokos-panna-cotta-med-jordbartopping/

På handlelisten:
• kokosmelk • kremfløte • gelatinplater • vaniljesukker
Jordbærtopping:
jordbær • pasjonsfrukt • sukker • skall av lime • mynte